Zložljivo električno kolo je priročno in preprosto za uporabo


zložljivo električno kolo

Kljub udobju in preprosti uporabi zložljiva kolesa iz nekega razloga nikoli niso bila najbolj priljubljena vrsta koles. V zadnjem času pa se vračajo v modo in s pomočjo malo inovacij, ki prihajajo z njimi, bodo tokrat zagotovo ostala. Svet enostavnih zložljivih koles je namreč združil moči s svetom električnih koles.

Da bi razumeli, kakšne prednosti to prinaša, začnimo s tem, kako dobre so te stvari vsaka zase.

Zložljiva kolesa

Modeli zložljivih koles, ki so bili priljubljeni že v 70. letih, morda res niso bili najbolj elegantna različica koles, vendar ne morete zanikati priročnosti tega izuma. Zložljivo kolo naredi točno tisto, kar pričakujete – zloži se na polovico, da zavzame manj prostora in vam olajša tako transport, kot tudi shranjevanje.

Kolesa so super, vendar priznajmo, da je prevoz z njimi včasih prava nadloga. Ko jih ne vozimo, so veliko okornejši, kot se zdijo. Če jih zložimo, pa jih je enostavno prenašati, shranjevati in tudi prevažati.

Električna kolesa

Električna kolesa imajo res ogromno prednosti. So udobna, priročna in nam s svojim električnim motorjem omogočajo dogodivščine, ki nam z navadnim kolesom morda niso dostopne.

Zaradi tega je vožnja z njimi izjemno preprosta. Prestrm vzpon? Uporabite električni motor. Nosite velik tovor na svojem kolesu? Uporabite motor. Se počutite preveč leni, da bi dejansko poganjali pedala? Motor. Možnosti za uporabo je neskončno in tudi, če motorja ne nameravate uporabljati ves čas, je to odlična rezerva.

Prednosti, ki jih prinaša zložljivo električno kolo

Ko dve najbolj uporabni vrsti koles združimo v eno celoto, dobimo neverjetno vozilo –  zložljivo električno kolo. Ta kolesa so neverjetno priročna in enostavna za uporabo. Ste že kdaj morali prevažati kolo po stopnicah? Tudi, če ga niste, si lahko predstavljate, kako zahtevno in neprijetno mora biti. Zložljiva kolesa odlično rešijo to težavo – enostavno jih zložite na polovico, zmanjšate svoje breme in rešite dobesedno polovico težav.

Druga težava, ki jo  zložljivo električno kolo reši, je prevoz, saj je včasih treba kolo spraviti od točke A do točke B, ne da bi ga vozili. Pogosto je to zaradi dolgih razdalj, ali pa ker pot enostavno ni primerna za kolesarjenje. Ne glede na vaš razlog je navadno kolo težko spraviti v avto, sploh pa električno, ki je še bolj masivno od navadnega. Zložljivo električno kolo pa enostavno zložite, ga položite v prtljažnik in se odpeljite tja, kamor ste si od nekdaj želeli na kolesarsko vožnjo.

Zložljiva električna kolesa se zlahka zlomijo. Je to resnica?

Pri vseh vrstah orodij, strojev in naprav so tečaji in zglobi nekoliko šibka točka, zato se pri ljudje pogosto pojavi strah, da zložljiva kolesa niso zelo trpežna. Del kolesa, ki se dejansko zloži, tečaji in deli sklepov se res nagibajo k temu, da se ob nepazljivi uporabi lahko zlomijo in tako uničijo kolo. A proizvajalci koles to vedo in so zato uvedli spremembe, s katerimi so okrepili problematične točke ter s tem preprečili morebitne težave. Rezultat tega je, da je zložljivo električno kolo zasnovano tako, da zmanjša breme teže na te tečaje in tako se poveča trajnost kolesa. Ravno zaradi teh ukrepov lahko zložljiva kolesa trajajo celo dlje kot nekatera navadna cestna kolesa.

Recent Content