KTM električna kolesa: zakaj so tako vrhunska in super izbira?


ktm električna kolesa

Ktm električna kolesa so izjemno robustna kolesa namenjena za grob teren in so prvenstveno gorska kolesa. Vendar se jih da super opremiti tudi za mestno ter cestno vožnjo, zato so vrhunska izbira za večino kolesarjev. Vrhunska ktm električna kolesa dobite tudi pri nas in je izbira kar pestra. Večinoma so opremljena s kakovostnimi Bosch motorji, ki pomagajo pri pedaliranju za premagovanje strmih klancev ter velikih razdalj. Zanje se odločajo vrhunski športniki, kot rekreativci in tisti, ki se vozijo v šolo ali službo s kolesom, vendar izberejo mestno različico.

Katero ktm električno kolo izbrati?

To je kar težka odločitev, ker je modelov res veliko in so več ali manj vsi učinkoviti ter vrhunski. Če se vozite po neravnem terenu, po makadamu, luknjasti cesti, brezpotju ali po gorah, je dobro izbrati e-kolo z odličnim vzmetenjem. Takrat je seveda vožnja udobna ter prijazna do vaše hrbtenice, saj ni dobro, da se človeško telo preveč trese in doživlja udarce. Če se  cenite, izberite tako kolo. Drugače pa izberite mestno kolo.

KTM Macina Chacana 294

Najnovejša ktm električna kolesa Macina Chacana 294 so gorska e-kolesa s polnim vzmetenjem, zato so primerna za vožnjo po res grobem terenu. To kolo je tako izdelano, da je okvir prilagojen vožnji v klanec, kot tudi zelo hitri  vožnji po razgibanih gorskih poteh navzdol. Temu je prilagojeno tudi prednje vzmetenje. Zadnje vzmetenje pa pomaga predvsem pri spustih po razgibanem terenu.

Opremljeno je s 500 Wh baterijo, kar pomeni, da če peljete varčno, lahko prevozite do 180 km. Baterijo ima integrirano v okvir in se jo da odstraniti, zato jo je lažje polniti ter shranjevati čez zimo.

To e-kolo ima zmogljiv Bosch Peformance Line Gen 4 motor s 85 Nm navora, kar pomeni, da lahko premaguje res strme klance. Ker ima večje rotorje, dosega tudi večjo zavorno moč, zato je to kolo zelo varno.

KTM Macina Cross P510 Street

Električno kolo KTM Macina Cross P510 Street je mestno in cestno kolo, nekoliko cenejše od gorskega. Primerno je za mestno vožnjo ter tudi za makadam in drug bolj grob teren. Ima posebne plašče na kolesih, ki garantirajo optimalen oprijem.

Okvir je lahek z integrirano baterijo. Zelo lepo je oblikovan. Ima tudi odlično  vzmetenje, kar omogoča izjemno udobno vožnjo. Motor Bosch Performance Gen 3 zmore terensko vožnjo s klanci, skupaj z zmogljivo baterijo 500 Wh. Motor lahko nastavljate na 4 stopnje moči. To storite preko odzivnega LCD zaslona, ki vam kaže tudi druge podatke o vožnji.

Ker gre za mestno kolo, je opremljeno z LED lučmi, blatniki in tudi tačko za naslon kolesa.

Ktm električna kolesa so okolju in človeku prijazna

Vrhunska ktm električna kolesa so prijazna do okolja v smislu, da so zelo trajna in da uporabljajo najčistejšo energijo, ki je elektrika. Ne povzročajo hrupa, ker so zelo tiha in ne motijo okolice ter narave, po kateri se vozite.

Poleg tega boste z vožnjo s kolesom prihranili na denarju in še poskrbeli za lastno gibanje ter zdravje.

To so prednosti e-koles pred drugimi vozili z močnimi motorji na fosilna goriva. Vedno več ljudi se odloča za vožnjo v službo, šolo ali po opravkih prav s kolesom, ker se tudi v mestih včasih pride prej, kot z avtom in je seveda parkiranje neprimerno lažje. E-kolesa ni treba registrirati in zanj plačevati dajatve, zaradi česar si prihranite dosti denarja. Servis ni drag, baterijo pa se redko menja, na nekaj let in je malo večji strošek.

Recent Content