Električno kolo za vsako rabo


Verjetno se sprašuje zakaj kupiti električno kolo ali kaj sploh je električno kolo in kakšen je namen. Kolesa so prevozna sredstva, ki so se vse bolj in bolj razvila in tako smo prišli do električnega kolesa. Električna kolesa so prvič uzrlo luč sveta že mnogo let nazaj. Pravo električno kolo oziroma predor na trgu se pa je zgodil šele pred nekaj leti. Pred mnogo leti elektrika še ni bila razvita tako dobro kot je v teh letih, zato so pred leti električna kolesa imela zelo potratne elektromotorje, prav tako pa so imela ogromne baterije in kratek domet.

Električno kolo

 

Z napredkom tehnologije, pa so v zadnjem desetletju električna koles doživela pravi čudež. Elektromotorji so postali veliko lažji in zmogljivejši, baterije pa so manjše, prav tako pa imajo večjo kapaciteto. Kolesarska tura tudi do 100km z električnim kolesom ni prav nič posebnega. Velikokrat slišimo kolesarje ali ljudi ki mislijo da je električno kolo samo potuha. Kljub pomoči električnega motorja pri vožnji še ne pomeni, da se koli vozi samo in da nam ni potrebno vrteti čisto nič.

S pomočjo tehnologije oziroma računalnika na krmilu kolesa, lahko uravnavamo stopnjo pomoči in s tem uravnavamo stil vožnje. Po ravnini si tako lahko naštimamo manjšo pomoč ali pa se tudi peljemo brez pomoči če želimo, v klanec pa si lahko pomoč malo zvišamo, da lažje premagamo tisti hrib ki ga želimo premagati. Torej odgovor je da električno kolo ni potuha, daje nam možnost da prekolesarimo veliko več kot smo normalno zmožni, prav tako pa nam dovoljuje da s tem odkrivamo Slovenijo in obenem pa še vedno kolo ne dela samo, zato naredimo tudi nekaj zase in za svoje telo.

Pri električnih kolesih pa poznamo dva tipa, to sta CRANK oziroma motorjem na gonilnik in pa kolesa z HUB motorjem. Električno kolo CRANK je ponavadi korsko ali treking kolo, medtem ko pa so kolesa z HUB motorjem večinoma mesta kolesa.

 

Recent Content