Ali kupiti električno kolo na obroke?


električno kolo na obroke

Električno kolo na obroke je super rešitev za tiste, ki ne morejo v enem znesku plačati takšnega stroška, ker je kar velik zalogaj, saj se cene električnih koles gibljejo od tisoč in več tisoč evrov, odvisno je, katerega izberete. Se pa vseeno boj splača kupiti električno kolo kot avto ali moped oziroma motor, ker so ti dražji, treba jih je registrirati, kar je spet strošek in niso tako okolju prijazni kot e-kolo. Niti nimate težav s parkiranjem. E-kolo ima resnično veliko prednosti, zato se ga splača nabaviti, pa čeprav je električno kolo na obroke na koncu nekoliko dražje, kot če ga kupite v enkratnem znesku.

Zakaj kupiti električno kolo na obroke in vezavo in katere so pasti?

Kaj pomeni vezava? Gre za slovenskega mobilnega operaterja, ki svojim naročnikom nudi izjemne ugodnosti, če se vežejo za nekaj let, in sicer lahko kupijo poceni naprave na obroke, kot je tudi e-kolo. Če vzamemo pod drobnogled na primer Torpado električno mestno kolo Ether T270, ga lahko dobijo naročniki Telekoma Slovenije v programu zvestobe za 400 točk in 24x 79 evrov, kar v dveh letih nanese 1896 evrov. Za to ceno lahko rečemo, da je dokaj ugodna.

Če pa vam je to predrago, potem imate cenejšo izbiro in sicer S-BIKES Električno mestno kolo C70e, za katerega lahko za 400 točk zvestobe plačujete dve leti po 49 evrov, kar je končna cena 1176 evrov. Seveda primerjajte oba modela, ali vam ustrezata glede okvirja, nosilnosti in drugih parametrov, kot sta doseg vožnje z motorjem ter moč baterije in motorja za premagovanje klancev.

Enaki pogoji so za mladinsko kolo Robbo, medtem, ko je še cenejše UrbanGlide Električno kolo EBIKE C6, za katerega boste poleg 300 točk zvestobe plačevali 24 mesecev po 29,90 evra, kar je 957,60 evra.

Ne spreglejte, da točke zvestobe pomenijo, da morate že prej biti nekaj časa naročnik na mobilne storitve in točke zvestobe nabrati ter da je vezava 24 mesecev. Če to vezavo predčasno prekinete, plačate pogodbeno kazen in lahko še vse stroške za nazaj, kar ste pridobili ugodnosti, kolo pa boste morali vseeno poplačati še toliko, kolikor je obrokov do konca. Pri tem operaterju pa so naročnine za telekomunikacije med najdražjimi v Sloveniji, zato se splača preračunati, ali se električno kolo na obroke dejansko splača.

Kaj pa e-kolo na obroke v trgovini?

Fizične in spletne trgovine nudijo različno obročno odplačevanje. Najpogostejše je obročno odplačevanje preko Summit leasinga oziroma hitrega kredita. Odplačevanje nudijo kartica Diners, kartica NLB Mastercard, NLB Visa in NLB Karanta do 24 obrokov. Pri kartičnem odplačevanju morate takoj preveriti, koliko vas bo dejansko na koncu stalo e-kolo, ker se seveda zaračunavajo obresti. obrokov. Obresti pa se gibljejo nekje med 3 in 6 %.  Summit Leasing kreditna hiša pa nudi tudi do 60, za pogoje pa se pozanimajte.

Če se boste odločili za ta način financiranja e-kolesa na obroke, boste potrebovali osebni dokument, davčno številko, bančno kartico in zadnji bančni izpisek, kjer so vsi prilivi in odlivi v zadnjem mesecu. Najmanjši mesečni obroki pa so od 10 evrov navzgor. Vsaka kartica ima svoje pogoje, za katere vprašajte.

Še ena možnost je, nakup z WebPayment od 24 do 72 obrokov, kjer pa je pogoj mesečnega obroka najmanj 100 evrov. Električno kolo na obroke je možno kupiti tudi preko sistemov obročnega odplačevanja V Pay,

JBC in Union Pay.

Brezobrestno kreditiranje nudijo nekatere slovenske banke, vendar si tak kredit lahko uredite zgolj sami na svoji banki, zato se prej pozanimajte. Vsekakor je dobro pregledati vse možnosti plačil na obroke in preračunati, kaj se splača in kaj nikakor.

Recent Content